Fruktpaj
Ingredient:
Deg: 5 dl vetemjöl 200 g vegansmör ½ dl socker 20-30 ml veganmjölk | Fyllning: 6 st äpplen (skalade och skurna) 1 dl socker 2 tsk kanel | Tosca 1,5 dl havregryn 50 g vegansmör ½ dl socker |
Koka äppelsylt på äpplena, 1 dl socker och kanelen. Gör havre-tosca genom att smälta 50 g smör och rör i havregrynen och ½ dl socker. Blanda mjöl och socker. Arbeta in smöret och tillsätt lite mjölk. Gör sedan en boll av degen och låt den vila en halvtimma. Platta ut degen i en pajform. Grädda 5-10 minuter i 175° C. Lägg på sylten och sedan havretoscan. Grädda ytterligare ca 15 minuter. Servera med t.ex. vegangrädde eller veganglass.
Från där!
4 commentaires :
Là c'est juste que le blog est vachement pratique pour retrouver des recettes. Donc pour chaque gateau, il va y avoir la recette en suédois !
Là tu as mis une vraie recette...
ah bon ? Elle est où la différence ?
Toi t'as pas lu tous les commentaires encore...
Ajouter un commentaire