20 septembre 2006

Fruktpaj

Ingredient:

Deg:
5 dl vetemjöl
200 g vegansmör
½ dl socker
20-30 ml veganmjölk
Fyllning:
6 st äpplen (skalade och skurna)
1 dl socker
2 tsk kanel
Tosca
1,5 dl havregryn
50 g vegansmör
½ dl socker

Koka äppelsylt på äpplena, 1 dl socker och kanelen. Gör havre-tosca genom att smälta 50 g smör och rör i havregrynen och ½ dl socker. Blanda mjöl och socker. Arbeta in smöret och tillsätt lite mjölk. Gör sedan en boll av degen och låt den vila en halvtimma. Platta ut degen i en pajform. Grädda 5-10 minuter i 175° C. Lägg på sylten och sedan havretoscan. Grädda ytterligare ca 15 minuter. Servera med t.ex. vegangrädde eller veganglass.

Från där!

4 commentaires :

Sylvain a dit ...

Là c'est juste que le blog est vachement pratique pour retrouver des recettes. Donc pour chaque gateau, il va y avoir la recette en suédois !

annasehlin a dit ...

Là tu as mis une vraie recette...

Anonyme a dit ...

ah bon ? Elle est où la différence ?

Sylvain a dit ...

Toi t'as pas lu tous les commentaires encore...